3D Scanning

Prisma GeoCensus is gespecialiseerd in diverse 3D activiteiten. Zo kan Prisma GeoCensus naast het inmeten en scannen van producten, ook een digitaal model aanleveren. Tevens kan het in diverse bestandsformaten worden aangeleverd, zodat u het kunt gebruiken voor uw eigen bewerkingen. Bij Prisma GeoCensus beschikken we over een drone, mobiele scanner (Leica Pegasus Two en de Leica BackPack), maar ook over meerdere HDS (High-Definition Surveying) scanners. We passen dit bij diverse activiteiten, waaronder:

DATA INWINNING

Het is steeds lastiger om op wegen en spoorwegen de situaties in beeld te brengen. Met onze mobiele scanner meten wij de actuele situatie in van de weg of het spoor en de directe omgeving. Dit levert een puntenwolk en geogerefereerde foto’s op. Dit modelleren wij voor u tot een CAD- of GIS-bestand. In het bestand kunnen we afstanden, hoogtes en breedtes inmeten.
Met de drone kunnen we snel vanuit de lucht situaties in 3D in kaart brengen. Vanuit geogerefereerde luchtfoto’s kan een 3D kartering uitgevoerd worden voor bv. een 3D-BGT of 3D-DTB. Ook kunnen de luchtfoto’s omgezet worden naar een 3D-puntenwolk, waarmee een goed van terreinhoogtes ontstaat. Hieruit kan ook een DTM gegenereerd worden.

ASSET MANAGEMENT

Het vastleggen van de activa voor de begroting en onderhoudsplanning, het meten van de weg kwaliteit voor de verslaglegging over de begroting en behoud van assets zoals verkeersborden, lantaarnpalen, portaalmasten, VRI’s, bomen, e.d. gebeurt gemakkelijk met semi-automatische extractie van gegevens in een standaard GIS-interface.

ONDERGRONDSE/OVERDEKTE DATA INWINNING

Met de mobiele backpack scanner is het mogelijk om zowel ondergronds als binnen gebouwen een volledige 3D scan uit te voeren. Zo creëren wij een gedetailleerde situatie die ook goed is toe te passen voor gebouwen in LOD4 of BIM.

VOLUME- EN HOEVEELHEIDSBEPALING

We beschikken over een drone waarmee we vanuit de lucht foto’s kunnen maken. Uit deze foto’s kan een DTM gegenereerd worden. Dit kan dan weer gebruikt worden voor volume- en hoeveelheidsberekeningen. Ideaal om bv. het grondverzet te monitoren, maar ook om te bepalen hoeveel volume nog beschikbaar is t.o.v. het theoretische model.
Prisma GeoCensus vindt het belangrijk om een goed beeld te hebben van uw product. Door middel van een persoonlijk gesprek kunnen wij u een pakket op maat bieden, dat aansluit bij uw ideeën en wensen. Vanaf het begin tot het einde van het product zullen wij u volledig ondersteunen.

twitterlinkedin